pondělí 7. ledna 2013

"Porostla duše" o Vánocích?


Na začátku třinácti svatých nocí mohla prožít naše duše neobvyklou radost z narození děťátka, malého Ježíška v jeslích na seně. Taková radost při níž člověk pokleká a děkuje a zároveň vesele zpívá a tancuje. Jak krásný výjimečný čas...

 
Štěstím i darem mi byli lidé. Setkávání, která nás posunují. Setkávání, která mohou být příkladná pro celý nastávající rok. Kéž by se ta bratrskost nebo fraternita nebo bratrství zakořenila navždycky v našem srdci i mysli.


Stromeček dvorkový slaměný

 
Požehnáním mi byli průvodci do nového roku, lidé vnímaví, s otevřenou myslí a srdcem, tolik bohatí duchem, že má duše se lačně sytila a tiše rezonovala. A tak, jak na Nový rok, tak po celý rok 2013.
Kéž se vědomí společnosti rozšiřuje, kéž naše kroky vede Boží láska a naše důvěra ve vesmírný řád nás udržuje v harmonii přinášející zdraví.

Král Kašpar na skibobu domácí výroby
Na sklonku Vánoc, na sv. Tří králů, se mi jen potvrdilo, že setkávání lidí pro vzájemné podporování se k dobré myšlence a slovu, pohlazení souseda, otevření brány dvora i srdce je cestou k radosti.

P.S. To potvrzení vzešlo od dětí, chtěli být na chvíli Tři králové, chtěli přinést písničku a pozdravení, drobný dárek a snad připomenout vznešený svátek...Líní rodičové by byli sami o to přišli:-)














1 komentář: