pondělí 23. dubna 2012

Srdce s obilnými klasy na svících...

Srdce - Láska
Obilné klasy - kytice (chcete-li atribut) archanděla Rafaela, uzdravovatele a patrona nejen lékařů a léčitelů, ale také samoléčebných procedur, představ, myšlenek, tužeb a přání...


Očistné svíce s těmito symboly pro nás získaly obrovskou sílu. Záleží na nás. Jak těžké a jak jednoduché, jak jednoduché a jak těžké.


Archanděl Rafael
    

     Svatý Rafael, ukazatel Boží lásky, poráží ducha nečistoty, nestoudnosti a poživačnosti. Pomáhá nám, abychom pod dohledem Neposkvrněné a s její pomocí se stali čistí na těle i na duši a poráželi hřích smilství. Svatý Rafael je andělem lásky, posily, zdraví a správné volby. Svatý Rafael nám pomáhá rozeznat pravou lásku od lásky prchavé. Jemu a jeho andělům je svěřena svátost Ducha Svatého – biřmování. Jako strážce biřmování a sluha Ducha Svatého odívá nás šatem planoucí lásky.
     Archanděl Rafael provázel mladého Tobiáše na jeho cestě. Je patronem cestujících, uprchlíků, lékařů, mládeže, snoubenců a kněží. Vyprošuje milost moudrosti, intelektu, rady, síly, zbožnosti a svaté bázně Boží.

     Máme ho vzývat při důležitém rozhodování, na cestách, před operací, proti závadným pokrmům a lékům a proti každému nedostatku lásky. 



Svatý Rafaeli, archanděle,
přijď a provázej nás svou pomocí.
Rozmnož v nás svou sílu a svou lásku.
Dej, ať láska k Bohu a k Neposkvrněné
vítězí v našich srdcích
proti nenávisti a nečistotě světa.


Žádné komentáře:

Okomentovat