pondělí 16. dubna 2012

Jarní únavu zahnat s rakytníkem

Po zdravotních peripetiích na závěr zimy přichází jarní únava. Díky měření na EAV přístroji (vysvětlím v dalších příspěvcích) zjišťuji ideální pomoc u rakytníku řešetlákového. Nejenže harmonizuje oslabenou funkci lymfy, tedy imunitního systému, ale pomáhá i s hojením sliznic, které dostaly během zimy zabrat.

Rakytník řešetlákový - Hippophae Rhamnoides
Bylina z Kavkazu a střední Asie. Fascinujeme mě její široké spektrum účinku. Podporuje výkonnost při fyzické i psychické zátěži. Je to silný biogenní stimulátor, z toho lze usoudit, že dobrého pomálu...
Ale co ještě umí? Pomáhá odbourávat toxické a škodlivé látky z těla. Je bohatý na vitamín C, organické kyseliny, stopové prvky atd. Stimuluje zvýšení krevní cirkulace, zvšuje pružnost cévních stěn, zlepšuje fyziologickou funkci jater, srdce, žaludku, sleziny a ledvin. Používá se i při kloubních potížích, zejména léčí revma a dnu. K jejímu velkolepému pozitivu můžeme na závěr říci, že svými antioxidačními účinky blokuje tvorbu volných radikálův těle, které mimochodem způsobují poškození živé buňky.

Strážovské vrchy nechť jsou stále na stráži
Proč toto píšu, fakt nevím. Každý si potřebné informace najdeme v herbáři. Důležité je však míti v lednici rakytníkovou šťávu. A tak si jdu cvaknout a před tím zde ještě potvrzuji, že rakytník je opravdu biostimulátor. Proto opatrně a s bdělou vnitřní intuicí užívám tento dar přírody a těším se z jeho pomoci.

Na fotku olistěného rakytníku si musíme ještě pár dní počkat.

1 komentář:

  1. proč toto píšeš?? no aby jsi pomoha nám bez herbáře a bez vzdělání ku zdravému žití :-) Díky!

    OdpovědětVymazat